У Київ знову пускають фури

У Київ знову пускають фури

Укрінформ
Ситуація із заторами на дорогах столиці значно покращилась, і це при тому, що великогабаритний транспорт допустили до проїзду.

На цьому наголосив під час брифінгу в понеділок керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на зараз ситуація в м.Києві по заторах - 2 бали. Зважаючи на те, що зранку було 6 балів, можемо констатувати певне покращення ситуації", - сказав Бондаренко.

Він нагадав, що за добу безперервно випало 20 см снігу і станом на 9:00 14 листопада очищені всі магістралі, мости та більшість міжквартальних проїздів. 

"Київська область на під'їздах до м.Києва також зазнала певних ускладнень з прибиранням снігу, внаслідок чого утворилася 15-кілометрова буферна зона навколо Києва. З 18:00 вчора до 9:00 сьогоднішнього ранку було обмежено в'їзд великогабаритного транспорту. Станом на 9:30 групами транспорт допускається в м.Київ", - зазначив Бондаренко.

Він додав, що були ситуації, коли водії великогабаритного транспорту, наприклад, на Бориспільському напрямі, сперечалися з поліцією, внаслідок чого утворювалися певні затори. Поступово ситуація на цих напрямах нормалізується.

За словами Бондаренка, вивезення снігу почнеться тільки з цієї ночі, але будуть певні ускладнення на автомагістралях, зважаючи на те, що в середньому на 1-1,5 смуги дорога звужена.

Бондаренко також зазначив, що станом на 7:00 в місті працює 173 одиниці снігоприбиральної техніки житлово-експлуатаційних організацій. Також в режимі чергування знаходиться техніка "Київавтодору",  оскільки він очищує основні магістралі.

"Більшість робіт зараз лягає на плечі ЖЕО, їхньої техніки та робітників. Потужностей, які задіяні в місті, станом на цей момент для прибирання прибудинкової території та міжквартальних проїздів вистачає", - запевнив він. 

Бондаренко повідомив, що за добу загалом по 4-ох структурах - "Київавтодор", "Київпастранс", "Київзеленбуд" та житлово-експлуатаційні організації - задіяно більше 600 одиниць снігоприбиральної техніки. В тому числі  261 одиниця - "Київавтодор", 173 - житлово-експлуатаційних організацій. Використано 3 тис. тонн солі та 2 тис. тонн піщано-соляної суміші по "Київавтодору", по ЖЕО - більше 70 тонн солі та піщано-соляної суміші для посипання міжквартальних проїздів та прибудинкових територій.

Райони задіяли 4607 працівників ЖЕО. По 3-ох районах - Деснянському, Оболонському та Солом'янському було додатково задіяно штат РДА, штат комунальних підприємств та ремонтних бригад.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-