Кличко: Виносимо на громадське обговорення нову редакцію Стратегії розвитку Києва

Кличко: Виносимо на громадське обговорення нову редакцію Стратегії розвитку Києва

Укрінформ
Столична влада розробила нову редакцію Стратегії розвитку міста Києва й виносить її на громадське обговорення.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє його прес-служба.

"Київська влада розробила нову редакцію Стратегії розвитку міста Києва й виносить її на громадське обговорення. Ми запрошуємо всіх киян, а також науковців, експертів, представників професійних та громадських об'єднань до участі в цьому процесі", - зазначив Кличко.

Мер відзначив, що необхідність перегляду Стратегії, затвердженої Київською міськрадою у 2011 році, викликана вимогами часу. Крім того, важливим є питання забезпечення відповідності Стратегії вимогам ухвалених нормативно-правових актів (в частині структуризації цілей, завдань, оцінки досягнення результатів), а також її гармонізації з державними документами стратегічного характеру, зокрема Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року.

Так, 2015 року було ухвалено закон України "Про засади державної регіональної політики", яким передбачається розробка регіональних стратегій розвитку АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, причому вони мають відповідати Державній стратегії регіонального розвитку України. А чинна Стратегія Києва-2025 не відповідає ні цьому закону, ні Державній стратегії.

"Ми сподіваємося, що нова редакція Стратегії стане дорожньою картою для подальшого розвитку нашого міста - європейської столиці - Києва", - зазначив Кличко.

Проект стратегії опублікований у розділі Е-місто - рубрика "Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів" і на сторінці Департаменту економіки та інвестицій - рубрика "Стратегічний розвиток".

Надавати пропозиції можна за такою формою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-