Столична влада готова фінансувати встановлення сигналізації на теплопункти

Столична влада готова фінансувати встановлення сигналізації на теплопункти

Укрінформ
У Києві тільки за рік було вкрадено 241 будинковий лічильник тепла.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент Укрінформу.

"Є проблема серйозна сьогодні - це крадіжки обладнання, в тому числі крадіжки елементів теплових лічильників. Тільки за рік вкрадено 241 лічильник", - сказав  Пантелеєв.

Водночас, за його словами, для того, щоб захистити теплові лічильники від крадіжок, кияни можуть оснастити будинок сигналізацією. Міська влада візьме на себе встановлення такого обладнання, а мешканці оплачуватимуть подальше його обслуговування.

"Є панацея від цієї біди, це не тільки двері, грати і потужні замки, а це система охорони. Ми минулого тижня презентували цю ідею разом з поліцією охорони. Тобто місто готове сьогодні фінансувати витрати на встановлення обладнання в будинках, це приблизно 10-15 тисяч гривень, фактично це сигналізація на теплопункт. У разі проникнення сторонньої особи відразу сигнал потрапляє на пульт поліції охорони і приїжджає наряд і затримує зловмисника", - зауважив він.

Столичний чиновник зауважив, що вартість обслуговування цієї системи для однієї квартири становить 5 гривень. "Уже в Києві 12 будинків, в яких працює така система", - додав він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-