У Києві перекривають вулиці: змагатимуться 6 тисяч бігунів

У Києві перекривають вулиці: змагатимуться 6 тисяч бігунів

Укрінформ
У Києві 8 та 9 жовтня відбудеться спортивно-масовий захід «Київський марафон «Wizz Air Kyiv City Marathon», в якому беруть участь понад 6 тисяч учасників з 49 країн.

Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, повідомляє офіційний сайт КМДА.

"Цьогорічний сьомий Київський міжнародний марафон має стати головною біговою подією року, в якій візьме участь більше 6 тисяч учасників із 49 країн світу", - йдться в повідомленні.

За словами Старостенко, важливо, що Київський міжнародний марафон дає можливість атлетам встановлювати рекорди Європи та світу, які будуть враховуватися міжнародною спільнотою, оскільки цього року траса марафону пройшла сертифікацію AIMS та IAAF.

Марафонська дистанція довжиною понад 42 км проляже вздовж найвизначніших пам’яток архітектури, що передбачає 8 та 9 жовтня значні перекриття руху, їх схема напередодні оприлюднена на сайті КМДА.

"Ми намагалися організувати перекриття руху таким чином, щоб це не стало болісно для міста. Обмеження дорожнього руху буде оптимальним – вулиці перекриватимуться та відкриватимуться для руху безпосередньо перед та після пробігу, що триватиме лише кілька годин", - зазначила з цього приводу Старостенко.

У програмі марафону заплановано 5 забігів різної дистанції для дорослих: 2, 5, 10, 21,0975 та 42,195 км. Спеціально для дітей передбачені три дистанції: 100 м, 500 м, 1000 м, участь для них безкоштовна. У порівнянні з минулим роком загальний призовий фонд марафону виріс у два рази і становить 78 000 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-