У Києві в дитсадки постачали спред замість масла - прокуратура

У Києві в дитсадки постачали спред замість масла - прокуратура

Укрінформ
Прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо постачання до дитячих садків в Оболонському районі продуктів харчування, що становлять загрозу для здоров’я дітей.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури. 

"Як з’ясувалося в ході досудового розслідування, до майже 62 дошкільних навчальних закладів замість вершкового масла постачали його дешевий аналог, а саме спред - харчовий жировий продукт, що містить 99% немолочних жирів", - зазначили у відомстві.

Результати випробувань, проведених спеціалістами Науково-дослідного центру випробувань продукції державного підприємства «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів», - підтвердили, що якість цього продукту не відповідає державним стандартам, що є грубим порушенням законодавства.

Наразі місцевою прокуратурою скеровано лист до Оболонської районної в Києві державної адміністрації з вимогою вжити заходів щодо запобігання подальшому постачанню продуктів, які становлять загрозу для здоров’я дошкільнят.

Досудове розслідування, в ході якого буде встановлено осіб, причетних до вказаних порушень, триває. Кримінальне провадження розслідується за ст.367 КК України (службова недбалість). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-