Українські медалісти Олімпійських ігор-2016. Інфографіка

Українські медалісти Олімпійських ігор-2016. Інфографіка

Укрінформ

Після декількох тижнів змагань літні Олімпійські ігри 2016 року підійшли до завершення. З 5 серпня спортсмени всього світу змагалися за перемогу, а 21 серпня в Ріо-де-Жанейро відбулася церемонія закриття Олімпіади. Українські спортсмени повернуться додому з 11 медалями.

Відтак Укрінформ підготував інфографіку про результати Олімпійських ігор.

Першу нагороду Україні приніс Сергій Куліш. 8 серпня він стає срібним призером Олімпіади у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів. Золоту медаль має італієць Ніколо Кампріані.

Також 8 серпня після індивідуального турніру з фехтування на шаблях Ольга Харлан отримала свою третю за рахунком олімпійську медаль (бронза).

11 серпня після запеклої боротьби на олімпійський п’єдестал піднявся Олег Верняєв, лідер збірної України зі спортивної гімнастики. Він посів друге місце з особистого багатоборства. На першому – Кохей Утімура з Японії.

У фіналі продемонструвала свою силу жіноча команда з фехтування на шаблях. Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Олена Вороніна поповнюють скарбничку нагород національної збірної срібною медаллю.

15 серпня переможно підняв український прапор Жан Беленюк. У змаганнях з греко-римської боротьби (вагова категорія до 85 кг) він виборов срібну медаль. Відзначимо, що для України це п’ята нагорода в Ріо-де-Жанейро.

Олег Верняєв, блискуче виконавши вправи на паралельних брусах, завойовує першу для України золоту медаль. Нагадаємо, що для нього це – друга нагорода за ХХХІ Олімпіаду, спортсмен також виборов срібну медаль з особистого багатоборства.

Першим переможцем-легкоатлетом стає Богдан Бондаренко. 17 серпня на олімпійській арені зустрілися фіналісти зі стрибків у висоту. Українець виборов бронзову медаль, підкоривши висоту 2 м 33 см.

18 серпня Юрій Чебан повторив успіх Олімпійських ігор 2012 року, вдруге ставши чемпіоном з веслування на байдарках і каное. Український каноїст змагався на дистанції 200 м. Час, який приніс йому перемогу, – новий олімпійський рекорд (39.279 с). На другому й третьому місці – спортсмени з Азербайджану та Бразилії.

Фінальне змагання з веслування на каное-двійках на дистанції 1000 м серед чоловіків відбулося 20 серпня. Дмитро Янчук і Тарас Міщук у дуеті виграють бронзову медаль.

Також у передостанній день Олімпіади бронзову нагороду здобуває Анна Різатдінова. Вид спорту: художня гімнастика, особисте багатоборство (з використанням м’яча, обруча, стрічки, булави).

Останню нагороду в Ріо-де-Жанейро отримує Павло Тимощенко – це срібло в сучасному п’ятиборстві, до якого входять змагання з плавання, фехтування, кінного спорту, стрільби та бігу.

У результаті Україна завоювала 2 золоті, 5 срібних, 4 бронзові медалі та знаходиться на 31 сходинці.

Найсильнішими в загальному медальному заліку виявилися США (121 медаль, серед яких 46 золотих), Велика Британія (67 медалей, серед яких 27 золотих) та Китай (70 медалей, серед яких 26 золотих).

Підготували: Юлія Богорадова, Ігор Любшин

З приводу придбання інфографіки звертайтесь за телефоном (044) 279-40-06 або пишіть на market2@ukrinform.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-