Куди піти на День Києва? Інфографіка

Куди піти на День Києва? Інфографіка

Укрінформ

Останні вихідні цієї весни обіцяють бути цікавими, теплими і насиченими. 28 і 29 травня в столиці з розмахом відзначають День Києва. Всього планується більше 30 подій.

Відтак Укрінформ підготував інфографіку про те, куди піти на День Киева.

1. Творчий фестиваль «Свято вільних людей»

Коли: з 10:00 28 травня до 22:00 29 травня

Софіївська площа:

28 травня відкриється танцювальний вернісаж дитячих колективів «Київська рапсодія». Діти виступлять під живу оркестрову музику.

28 травня ввечері на сцені біля Софії заспіває Олег Скрипка. Також у суботу та неділю на площі зберуться українські музиканти GrozovSKA Band і «Фома & Вася Club», грузинський гурт «33-А», нідерландська A.K.B. (Alec Kopyt Band) і німецький діджей-проект Born in UA, а 29 травня обіцяють «ТНМК» і МАСО «Слобожанський».

Контрактова площа:

COMMA Stage - сцена, де виступатимуть молоді музиканти з Києва: Tape Flake, 5 Vymir, Panivalkova, Blooms Corda, Secret Avenue та інші. Також на Контрактовій працюватимуть фудкорти, відкриється ярмарок з товарами від українських виробників UAmade Fest.

Решту сцен обладнають на Михайлівській площі («Сцена пам'яті»), Пейзажній алеї («Літературна сцена») та Андріївському узвозі.

2. 3D Mapping Show

Коли: з 22:00 28 травня до 23:00 29 травня

На площі перед КМДА (вул. Хрещатик, 36) обіцяють 3D-шоу! Організатори кажуть, що програма - унікальна: гості побачать тривимірну історію про технічні досягнення українців.

3. Race Horizon Park

Коли: 27-29 травня

П'ята міжнародна велогонка включає декілька етапів. Гонка, запланована на 27 травня, називається Park Race for Peace. 28 травня відбудуться Horizon Park Race Maidan і Horizon Park Women Challenge, а 29-го - Horizon Park Classic, Women ITT і Horizon Masters Cup. Цікаво, що Horizon Park Women Challenge - перші міжнародні професійні змагання серед жінок. У заїздах візьмуть участь команди з різних країн.

4. «Країна розваг»

Коли: 29 травня з 11:00 і до пізнього вечора

На території ВДНГ влаштують фотовиставку «Я люблю тебе, Київ». Модників запрошують у павільйон №3, де очікується Ukrainian Fashion Market - продаж одягу від українських дизайнерів. Перед павільйоном №5 обіцяють спортивне видовище: силачі позмагаються в перетягуванні каната. А також на ВДНГ побудують парк гойдалок для дітей і дорослих. Його атракціони досягають у висоту 20 метрів - спеціально для любителів екстриму.

Весь день на ВДНГ працюватимуть фудкорти. А о 17:00 розпочнеться концерт за участю українських зірок.

5. Благодійний «Пробіг під каштанами»

Коли: 29 мая з 9:00

Змагання будуть складатися з п'яти частин: у неділю о 9 ранку на Михайлівській площі почнеться забіг на ходунках (учасники - 6-14-місячні малюки), а о 10:00 стартують бігуни до 15 років, які покриють маршрут Михайлівська площа - Володимирський проїзд - Софійська площа. Також о 10 ранку на старт вийдуть професійні спортсмени. На 10:10 запланований «Забіг мужніх» - спортсмени на інвалідних візках. А на 10:25 - благодійна гонка для всіх бажаючих.

6. День Києва на Поштовій

Коли: 28-29 травня

На Поштовій площі покажуть фотографії, які перемогли в конкурсі «Київ очима молоді». Крім виставки заплановані ярмарки, зони відпочинку, де можна перекусити і відпочити. А також запрацює Поштовий будиночок, який так довго реставрували.

7. Мегамарш у вишиванках

Коли: 28 травня о 14:00

У суботу біля пам'ятника Ярославу Мудрому (метро «Золоті ворота») - стартує урочистий марш у вишиванках. У ході братимуть участь не тільки пішоходи, а й байкери з велосипедистами. Бажаючі можуть самостійно вибрати спосіб пересування, але вишита сорочка - обов'язкова!

8. Фестиваль морозива

Коли: з 27 до 29 травня

В Українському домі триватиме Фестиваль морозива, де кращі українські виробники морозива та солодощів представлять власну продукцію.

Для дітей працюватимуть атракціони, інтерактивний ігровий майданчик, світлодіодний конструктор Laser Pegs, майстер класи з рукоділля, виготовлення швидкого домашнього морозива та його дегустація, ляльковий театр, фото-зони, аквагрим, татуювання, боді-арт тощо.

9. День Києва на лівому березі

У парку Кіото біля ст. м. "Лісова" відбудеться "Український інтерактивний арт-простір". Жителів та гостів столиці навчатимуть народним танцям, пісням і традиційного українського розпису. Також там пройде виставка трипільського одягу.

А в парку "Позняки" пройде фестиваль "Сусіди FEST", де розкажуть, як зробити своє місто кращим. Також на "Сусіди FEST" проведуть декілька майстер-класів, на яких усіх бажаючих вчитимуть конструювати елементи дитячого майданчика, правильно сортувати сміття, організовувати озеленення території біля будинку. На фестивалі буде функціонувати фудкорт з їжею від місцевих ресторанів, а також сцена з живими виступами.

10. Сезонні ярмарки у столиці

Коли: з 28 до 29 травня

У Дарницькому та Подільському районах столиці (на розі вулиць П. Чубинського та Ю. Пасхаліна та на вул. Світлицького, 31-35 відповідно) Відбудеться ярмарок за участі вітчизняних товаровиробників, які представлять відвідувачам власну сільськогосподарську продукцію та інші товари.

Підготували: Мирослав Ліскович, Ігор Любшин

З приводу придбання інфографіки звертайтесь за телефоном (044) 279-40-06 або пишіть на market2@ukrinform.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-