Осіння сесія ПАРЄ відкрилась у Страсбурзі - і знову без Росії

Осіння сесія ПАРЄ відкрилась у Страсбурзі - і знову без Росії

Укрінформ
Осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи відкрилась у понеділок у Страсбурзі. Основним питанням, що розглядатиметься на ный, буде міграційна криза.

Осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи відкрилась у понеділок у Страсбурзі. Основним питанням, що розглядатиметься на ній, буде міграційна криза.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Ради Європи.

«Спільне обговорення гуманітарної та політичної реакції на міграційну кризу в Європі, проблем транзитних країн, а також нагальної необхідності створення справжньої системи надання притулку в Європі - серед основних питань осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи 2015 року», - повідомили у прес-службі РЄ.

Парламентарії країн-учасниць РЄ також обговорюватимуть питання охорони здоров'я та інтереси фармацевтичної промисловості, свободи релігії та співіснування у демократичному суспільстві. Під час сесійного тижня буде вручено премію у галузі прав людини імені Вацлава Гавела. Очікується, що в залі Палацу Європи виступатимуть великий герцог Люксембургу Анрі, прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич, голова Ради міністрів Боснії і Герцеговини Денис Звіздич, виступатимуть генеральні секретарі РЄ Турбйорн Ягланд та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа.

Читайте також: ПАРЄ на осінній сесії не розглядатиме питань, пов’язаних з Україною

Чергова сесія ПАРЄ стане третьою, яку ігнорує російська делегація. Наприкінці січня ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій через ситуацію в Україні позбавила делегацію РФ до квітня права голосу та інших повноважень. У відповідь на це російська делегація до кінця 2015 року залишила Асамблею. На квітневій сесії комісія з моніторингу повернулася до цього питання і зафіксувала «відсутність прогресу», а також ухвалила рішення перенести розгляд питання про повноваження делегації РФ на червень. Влітку дію санкцій було продовжено. Згідно з правилами ПАРЄ, у росіян залишилася лише можливість присутності на засіданнях Асамблеї, можливість виступу на пленарних засіданнях, на засіданнях комісій. Делегація також за бажанням може скликати прес-конференції, готувати і опубліковувати документи, включати в них особливі думки.

Як повідомив раніше Укрінформу голова офіційної делегації України Володимир Ар’єв, ПАРЄ на осінній сесії не розглядатиме питань, прямо пов’язаних з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-