У Кримській польовій місії вказали на недоліки нового порядку в'їзду

Укрінформ
Новий порядок перетину адміністративного кордону з Кримом спростив доступ іноземним журналістам і правозахисникам, проте у російських адвокатів, які мають підзахисних у Криму, все одно можуть бути проблеми.

Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомила заступник керівника Кримської польової місії з прав людини Ольга Скрипник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується правозахисників, то тепер з'явився пункт, що дозволяє доступ до Криму не лише представникам консульських офіційних делегацій і дипломатичних місій, але і представників недержавних організацій. Це відкриває нові можливості для незалежних правозахисників», - повідомила Скрипник.

Проте, відзначила вона, статус адвокатів у нових умовах перетину кордону так і не прописаний.

Читайте також: Кабмін змінив порядок в’їзду до Криму

«Так і не з'явилася норма, яка б дозволяла в'їзд до Криму адвокатів. Окремо не прописано, чи є адвокат правозахисником. У цьому випадку йдеться про адвокатів, що мають російську ліцензію, тих, які сьогодні реально можуть захищати наших громадян у Криму», - пояснила правозахисниця.

В цілому, підкреслила вона, позитивні зміни в питанні отримання спеціальних дозволів стосуються іноземних журналістів і правозахисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-