Канадці передали українським воїнам 4

Канадці передали українським воїнам 4 "швидкі"

Укрінформ
Канадська громада та професійні парамедики з провінцій Саскачеван і Альберта передали Міністерству оборони України 4 сучасних автомобіля швидкої допомоги з відповідним обладнанням та медикаментами.

Про це повідомляє управління комунікацій та преси МОУ.

"Машини швидкої допомоги будуть передані у військові госпіталі Харкова, Дніпропетровська та Вінниці. Канада завжди допомагала Україні від самого початку проведення антитерористичної операції і передача автомобілів це вкотре доводить", - заявив під час урочистої передачі заступник міністра оборони України Юрій Гусєв.

Представник Комітету "Євромайдан Канада" та проекту "Швидкі для України" Катерина Велінга у свою чергу зазначила, що сьогодні і завжди діаспора готова об'єднувати зусилля української громади в Канаді, уряду та галузевих спеціалістів, аби бути корисними Україні та людям: "Ми в Канаді вражені та натхненні українцями, які так віддано допомагають своїм солдатам у битві за свободу".

Читайте також: Силам АТО передали конфісковані на митниці автівки

Загальна вартість автомобілів разом з обладнанням та медичними препаратами становить понад 100 тисяч канадських доларів. В автівках є кисневі балони, реанімаційне обладнання та медикаменти, які дозволяють транспортувати одного важкопораненого військовослужбовця, або 6-7 легкопоранених.

 Передача чотирьох "швидких допомог" є першим етапом реалізації цього проекту. Незабаром планується підготувати і надіслати з Канади в Україну ще 12-16 автівок на потреби українських шпиталів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-