Порошенко сказав, що Мосійчуком не обмежаться

Порошенко сказав, що Мосійчуком не обмежаться

Укрінформ
Президент України прокоментував затримання народного депутата від "Радикальної партії" Ігора Мосійчука.

Про це Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, передає кореспондент Укрінформу.

"Я не є великим фахівцем регламентів. Якщо хтось вважає, що є порушення, у нас є демократична держава і будь-хто може звернутися до суду. Насправді, питання щодо затримання Мосійчука складається з двох частин. Частина перша: чи збираються на сьогоднішній день обмежитись затриманням Мосійчука і розділити факти хабарництва і політичної корупції, які є у Верховній Раді і великої корупції, яка є у державі. Хочу наголосити: ніхто не збирається і не буде обмежуватися лише затриманням Мосійчука", - сказав він.

Президент підкреслив, що держава має право реагувати на факти політичного і неполітичного хабарництва, яке процвітає серед народних депутатів.

Читайте також:  Ляшко назвав, кого в парламенті заарештують наступним

Так, він зауважив, що депутатський мандат не має бути тією парасолькою, яка дозволяє нардепам бути недоторканим для правоохоронних органів.

"Моя принципова позиція: відповідати мають і ті, і інші. Я також категорично не згодний, аби у нас регламентний комітет Верховної Ради виступав у ролі найвищого суду, аби він визначав і захищав депутатів. Я не знаю, як готувалося це затримання, але не виключаю, що досвід, коли регламентний комітет два тижні тягнув із винесенням рішення щодо затримання Клюєва, то тепер правоохоронні органи зробили з цього певні висновки", - наголосив Глава держави.

Порошенко також нагадав, що ініціював зняття депутатської недоторканості. Однак, він зауважив, що її зняття- це ще не вирок суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-