Держприкордонслужба: ФСБ схопила неозброєного українського прикордонника

Укрінформ
Співробітники управління ФСБ у Курській області затримали українського прикордонника, який збився з маршруту і зайшов на територію Росії.

Про це у неділю Укрінформу повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України прес-секретар полковник Олег Слободян.

«Наш прикордонник повертався до місця несення служби і під час обходу болотистої місцевості збився з маршруту і дійсно зайшов на територію Росії, не більш як на 20 метрів. Якраз в цей час там був прикордонний загін, який його затримав», - сказав він.

За словами Слободяна, інцидент стався 19 вересня близько 19.30 на кордоні між Сумською і Курською областями. Затриманий український прикордонник є військовослужбовцем Сумського прикордонного загону у званні старший сержант контрактної служби. Під час затримання він був у військовій формі з усіма знаками Державної прикордонної служби України. Слободян також наголосив, що зброї при ньому не було.

«Він був на чергуванні, але під час затримання зброї при ньому не було, тому що він пішов якраз набрати води до найближчого населеного пункту (на території України - ред.)», - зазначив він.

Як пояснив помічник глави Держприкордонслужби України, командири загонів з обох боків вже провели зустріч на кордоні, на якому порушувалося питання про передачу нашого прикордонника з Росії до України. Проте російська сторона остаточної відповіді ще не дала.

Читайте також: Як українських військових "затримали" у Криму. Відео

«Є таке поняття, як прикордонно-представницькі зустрічі. Ми їх не проводили тривалий час у зв'язку з російською агресією. Але в даному разі довелося провести прикордонну-представницьку зустріч безпосередньо на кордоні, на якій порушувалося питання, коли росіяни передадуть нам нашого прикордонника. Поки вони відповіді ще не дали», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-