Бочковському закидають розкрадання більш як 1 мільйона

Бочковському закидають розкрадання більш як 1 мільйона

Укрінформ
Екс-керівник Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський спричинив державі збитків більш як на 6,5 млн грн, а також причетний до розкрадання 1,1 млн грн.

Про це на брифінгу в Києві заявив заступник начальника відділу головного слідчого управління МВС України, керівник слідчої групи з розслідування кримінального провадження щодо екс-голови ДСНС України Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького, Євген Кожухівський, повідомляє прес-служба МВС.

"На даний час в ході розслідування кримінального провадження встановлено суми розкрадання бюджетних коштів - 1,1 млн.грн, а також спричинення державі збитків на суму понад 6,5 млн грн", - зазначив Кожухівський.

За його словами, розслідування справи Стоєцького і Бочковського можуть завершити наприкінці вересня.

"Досудове розслідування заплановано закінчити в найкоротші терміни, може йти мова про кінець вересня 2015 року", - сказав представник МВС.

Він додав, що на даний час повідомлення про підозру знаходиться в Генпрокуратурі. Після погодження заплановано у найкоротший термін його вручити підозрюваним і відкрити стороні захисту матеріали досудового розслідування.

Кожухівський також зазначив, що в ході досудового розслідування кримінального провадження встановлені додаткові епізоди злочинної діяльності колишніх керівників ДСНС України.

Слідчий підкреслив, що кримінальне провадження по епізодах, пов'язаних з розкраданням бюджетних коштів в особливо великих розмірах, на даний час заплановано виділити в окреме провадження, оскільки по ньому направлено ряд запитів про надання правової допомоги до правоохоронних органів іноземних держав, а саме Кіпру, Латвії, Белізу.

Окрім розкрадання коштів Бочковському і Стоєцькому інкримінують "вимагання майна та коштів у потерпілих своїх колишніх підлеглих, очільників територіальних підрозділів ДСНС України".

Читайте також: Аваков каже про "несподівані епізоди" у справі Бочковського

Як заявив на прес-конференції адвокат екс-керівника ДСНС Ігор Федоренко, головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ викликало Бочковського та Стоєцького для вручення їм клопотання про продовження строків досудового розслідування.

"Зателефонував слідчий і повідомив, що Бочковський і Стоєцький із захисниками майже відразу після прес-конференції мають приїхати та отримати клопотання про продовження строків досудового розслідування. Справа вже триває півроку", - сказав Федоренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі захисту не відомо, наскільки саме буде продовжено термін.

"Максимальний строк - це рік. Я вважаю, що за загальними правилами це буде не менше, ніж ще 2 місяці. В будь-якому випадку ми будемо заперечувати проти цього і звертатися до генерального прокурора про незадоволення цієї вимоги", - додав адвокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-