ОБСЄ зафіксувала на Луганщині танки бойовиків

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала в Луганській області зосередження значної кількості важкого озброєння бойовиків.

Про це йдеться у звіті за 15 вересня.

"У тренувальному таборі "Луганської народної республіки" біля Красного Луча (55 км на північний захід від Луганська), що знаходиться за лінією розмежування, спеціальна моніторингова місія спостерігала за 43 реактивними системами залпового вогню БМ-21 "Град" (калібром 122-мм ), 16 самохідними гаубицями 2С1 "Гвоздика" (калібром 122мм) і 10 гаубицями 2А65 Мста-Б (152 мм), які були на буксирі", - наголошується в звіті.

Також місія зафіксувала переміщення військового озброєння в порушення встановлених Мінськими угодами місць для його відводу. Зокрема, на західних околицях підконтрольного бойовикам "ДНР" села Стіла (35 км на південь від Донецька, 70 км на північний схід від Маріуполя), місія бачила один основний бойовий танк Т-64, який стояв у дворі приватного будинку, а в селищі Сердитий (43 км на схід від Донецька) спостерігачі побачили 5 танків Т-72, ​​яких супроводжували два пасажирських транспортних засоби марки "Лада", пофарбовані у військові кольори. Ця техніка рухалася на схід.

Загалом же місія відзначає, що в Луганській області загальна ситуація залишається відносно спокійною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-