На Донеччині затримали громадянина РФ, який приїхав воювати із Якутії

На Донеччині затримали громадянина РФ, який приїхав воювати із Якутії

Укрінформ
Прикордонники на КП "Березове" затримали громадянина Росії, який приїхав воювати на Донбас із Якутії.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"На контрольному посту "Березове" прикордонники затримали члена незаконних збройних формувань, який виявився громадянином РФ. У ході подальших перевірочних заходів прикордонники з'ясували, що затриманий громадянин Росії прибув на Донбас із Республіки Саха (Якутія) та певний час перебував у складі одного з підрозділів терористичних формувань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що автомобіль "Тойота", який під'їхав до контрольного поста, почав швидко здавати назад та намагався змінити напрям руху. Прикордонники відразу заблокували можливі шляхи втечі та затримали транспортний засіб.

"В автомобілі знаходилося двоє осіб: 48-річний громадянин Росії, який був у військовій формі з ознаками форми незаконних збройних формувань, та громадянка України - жителька Донецька. Вони зізналися, що їхали із Донецька до Новоазовська для подальшого переїзду в Росію, але заблукали. Коли ж побачили прапор і українську символіку, зрозуміли, що потрапили на блокпост українських силовиків, тому спробували втекти", - розповіли прикордонники.

По даному факту поінформовано компетентні органи. Затриманих передано співробітникам СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-