Україна не купуватиме вугілля з зони АТО за завищеною ціною - Демчишин

Україна не купуватиме вугілля з зони АТО за завищеною ціною - Демчишин

Укрінформ
Київ не купуватиме вугілля із зони АТО за завищеною ціною. За словами глави Міненерго Володимира Демчишина, воно має коштувати не дорожче 1100 гривень за тонну без урахування ПДВ.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми погодилися купувати його за тією ж ціною, за якою купуємо в українських виробників – це 1100 гривень плюс ПДВ. щонайменше половина вугілля, що видобувається на непідконтрольній території, має собівартість значно нижчу, ніж ця цифра", – зазначив Демчишин.

14 вересня у Міністерстві енергетики і вугільної промисловості України повідомили, що постачання вугілля з зони АТО на українські електростанції відновлено, але не у повному обсязі.

Раніше генеральний директор енергохолдингу ДТЕК Максим Тимченко заявляв про тимчасове припинення поставок вугілля із зони АТО.

8 вересня бойовики угруповання "ДНР" заявили, що заблокували постачання Україні вугілля з окупованих ними територій і що будуть знову постачати вугілля тільки "в разі зняття блокади на пальне і запчастини для вагонів і локомотивів і якщо стріляти не будуть".

Читайте також: Міненерго зірвало план закупівлі "опалювального" вугілля – Яценюк

Нагадаємо, ситуація з видобутком вугілля в Україні різко погіршилася після початку на Донбасі бойових дій. Значна частина шахт, де видобували вугілля, розташована або на територіях, підконтрольних проросійським терористам, або в зоні бойових зіткнень.

Спостерігачі ОБСЄ і прикордонники заявляли про систематичне вивезення вугілля з окупованої частини Донбасу до Росії, тоді як у РФ Україна купує п’яту частину вимушено імпортованого вугілля, кажуть в профспілці гірників. Росія заперечує торговельні і будь-які інші зв’язки з бойовиками на частині Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-