Демчишин назвав прийнятну ціну на російський газ

Демчишин назвав прийнятну ціну на російський газ

Укрінформ
Для України прийнятною ціною російського газу у четвертому кварталі 2015 року буде $220, Росія в свою чергу пропонує ціну в $252 за тисячу кубометрів.

Про це на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У "Газпромі" готові продавати газ по зрозумілій ціні. На четвертий квартал, наприклад, ціна 252 долари по формулі, яку зафіксувала пані Тимошенко в договорі 2009 року. Цей договір існує, і нам доводиться з ним працювати. Ми вважаємо, 252 долари - це не ринкова ціна. У нас до них пропозиція, ми готові платити ринкову європейську ціну. Для нас є прийнятною сума близько 220 доларів", - сказав Демчишин.

За словами міністра, на сьогодні в українських газосховищах знаходиться більше 15 мільярдів кубометрів метрів газу. Минулого року на початок опалювального сезону в газосховищах накопичили 16,6 млрд кубів, з яких після завершення опалювального сезону залишилося 1,7 млрд кубів.

Читайте також: Єврокомісія обіцяє назвати дату тристоронньої газової зустрічі

Глава Міненерго зазначив, що Україні потрібен об'єм 19 мільярдів кубометрів, при якому не потрібно буде купувати газ у Росії протягом опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-