Міненерго зірвало план закупівлі

Міненерго зірвало план закупівлі "опалювального" вугілля - Яценюк

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості зірвало план з накопичення енергоресурсів до початку осінньо-зимового опалювального сезону.

Про це він сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністерством енергетики зірвано виконання низки пунктів розпоряджень з підготовки до осінньо-зимового періоду. В першу чергу мова йде про накопичення ресурсів вугілля. Уряд виділив 2 млрд гривень ресурсів і додатковий 1 мільярд державній компанії «Енергоринок» для того, щоб накопичити на складах вугілля. Ці кошти не використані, і я ставлю це на персональну відповідальність міністра енергетики», - сказав глава уряду.

Яценюк підкреслив, що до кінця вересня базові цифри накопичення вугілля на складах повинні бути виконані.

«Так само це стосується державних компаній, які виробляють електроенергію і повинні забезпечити стабільність і стійкість української електроенергетичної системи», - додав він.

Читайте також: Україна накопичила майже половину вугілля на зиму

Крім того, за словами Прем'єра, цього тижня він отримає незалежний звіт-аналіз енергетичної ситуації в країні від експертів з країн ЄС, США та Канади.

«Я вимагаю вжиття невідкладних заходів від міністерств і державних компаній для забезпечення стабільності енергопостачання», - наголосив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-