До кінця року армія отримає ще близько 400 одиниць бронетехніки - Полторак

До кінця року армія отримає ще близько 400 одиниць бронетехніки - Полторак

Укрінформ
Незважаючи на перемир'я на Донбасі, Збройні Сили України продовжують готувати техніку і особовий склад.

Про це заявив у Харкові міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перемир'я на Донбасі дозволяє нам краще підготувати і особовий склад, і техніку. Передбачити надалі дії терористичних угрупувань дуже важко. Ми цей момент використали для того, щоб підготуватися до зими, ... підготувати особовий склад, який сьогодні є і із зони АТО. У нас практично усі полігони забиті особовим складом, де вони проводять навчання", - відзначив Полторак.

За його словами, потрібно готувати потужну армію, "здатну захистити кордони".

"Останнім часом зона АТО знаходиться у стабільному стані. Обстрілів небагато, наприклад, учора їх було три, два дні тому взагалі не було. Як правило, це постріли із стрілецької зброї. Перемир'я на фронті в цілому зберігається", - додав глава Міноборони.

Щодо танків, то, за його словами, до кінця року армія отримає ще близько 400 одиниць бронетехніки: "Це не лише танки, але і модернізована техніка".

За його словами, заводи, які працюють на ЗСУ, значно поліпшили свою роботу, "якщо порівняти з минулим роком".

Читайте також: Полторак нагородив півсотні танкістів. Фото

Як повідомляє прес-служба Міноборони, у рамках робочого візиту Полторак також ознайомився з матеріально-технічною базою факультету Військової підготовки Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

"Нещодавно мною було прийнято рішення повернути право самостійного використання коштів, передбачених для зміцнення матеріально-технічної бази вищим навчальним закладам", - відзначив він.

Крім того, за словами міністра, "найближчим часом буде прийняте рішення про закупівлю тренажерів військової техніки для навчання курсантів, а також про збільшення державного замовлення на підготовку військових фахівців з нових зразків озброєння і військової техніки для Збройних Сил України, вітчизняними заводами, що поставляються, - виробниками".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-