Україна візьме участь у найбільших в історії навчаннях НАТО

Україна візьме участь у найбільших в історії навчаннях НАТО

Укрінформ
Представники Збройних сил України візьмуть участь у наймасштабніших за всю історію НАТО військових навчаннях Trident Juncture 2015.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі повідомив в.о. глави Місії України при НАТО Єгор Божок.

«Так, представники Збройних сил України візьмуть участь у цих навчаннях. Буде задіяний наш військово-транспортний літак та, можливо, деякі інші оборонні компоненти, в залежності від безпекової обстановки на сході України», - розповів дипломат.

На навчання також запрошено керівництво Міністерства оборони і Генерального штабу ЗС України.

«Ці питання ще перебувають у роботі, але ближче до проведення навчань буде вже більш чітка конфігурація участі України у цих масштабних маневрах НАТО», - додав в.о. глави Місії.

Читайте також: Муженко вважає українську армію однією з найбільш боєздатних в Європі

Божок також нагадав, що 21-25 вересня в Україні на Яворівському полігоні пройдуть міжнародні навчання НАТО з реагування на кризові ситуації цивільного характеру «Україна-2015».

«Ми очікуємо близько тисячі учасників із 32 країн членів та партнерів Альянсу», - повідомив дипломат.

Повний текст інтерв’ю читайте найближчим часом на сайті Укрінформу.

Найбільш масштабні навчання НАТО Trident Juncture 2015 пройдуть у період з 28 вересня по 6 листопада на територіях Італії, Португалії, Іспанії, Канади, Норвегії, Німеччині, Бельгії, Нідерландів, а також в Атлантичному океані і Середземному морі. У маневрах, які повинні продемонструвати готовність Альянсу до реагування в умовах сучасної війни, візьмуть участь близько 36 тис. військових із 30 країн-членів та партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-