За невиплату зарплат має бути кримінальна відповідальність – Яценюк

За невиплату зарплат має бути кримінальна відповідальність – Яценюк

Укрінформ
Підприємства, які ухиляються від виплати заробітньої платні, повинні понести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Про це глава Уряду Арсеній Яценюк заявив в неділю у ході традиційної програми "10 хвилин із Прем'єр-міністром", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не можу не оминути питання заборгованості із заробітної плати. Це є неприпустимо, коли людина працює, а їй не віддають чесно зароблені гроші. Я доручив Міністерству соціальної політики разом з керівниками обласних державних адміністрацій та правоохоронними органами невідкладно скликати комісії щодо погашення заборгованості із заробітньої платні і зробити все для того, щоб людина, яка працює, отримувала свою заробітню платню у повному обсязі. А те підприємство, яке ухиляється від виплати заробітньої платні, повинно понести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність", - наголосив Яценюк.

Він розраховує на те, що українські профспілки стануть на бік працівників і "допоможуть Уряду стягнути заборгованість із заробітної платні, підтримають нашу позицію щодо збільшення заробітньої платні, соціальних стандартів і пенсій".

Читайте також: Яценюк: Дефолту не буде. Ми знаємо, що робити

"У нас на порядку денному в цілому реформування системи оплати праці, якій не вистачає справедливості. І тому Уряд разом із Президентом і парламенською коаліцією буде працювати над новою реформованою системою оплати праці працівників, для всіх українців", - зазначив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-