Заборгованість із зарплати за сім місяців зросла майже вдвічі - Розенко

Заборгованість із зарплати за сім місяців зросла майже вдвічі - Розенко

Укрінформ
Заборгованість із заробітної плати в Україні протягом семи місяців зросла майже на 50% і на сьогодні становить 1 млрд 960 млн гривень. 

Заборгованість із заробітної плати в Україні протягом семи місяців зросла майже на 50% і на сьогодні становить 1 млрд 960 млн гривень. Скоротили заборгованість лише у Житомирській, Івано-Франківській областях та місті Києві.

Про це повідомляє преc-служба Мінсоцполітики із посиланням на міністра Павла Розенка.

"За словами Розенка, заборгованість із заробітної плати протягом семи місяців зросла майже на 50% і на сьогодні становить 1 млрд 960 млн гривень. Скоротили заборгованість лише у Житомирській, Івано-Франківській областях та місті Києві", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає прес-служба, Розенко на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України дав завдання главам обласних державних адміністрацій протягом тижня скликати на місцях комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та провести аналіз стану справ та причин зростання заборгованості.

„Якщо ви побачите, що керівник підприємства не йде на конструктивний діалог, то я нагадую, що за несвоєчасну виплату заробітної плати передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність”, - сказав міністр, звернувшись також до очільників центральних органів виконавчої влади з проханням перевірити стан виплати заробітної плати на держпідприємствах.

„Кабінет Міністрів України та місцеві органи державної влади повинні стати сьогодні на захист трудових і соціальних прав працівників та зайняти жорстку і безкомпромісну позицію щодо невиплати заробітної плати на підприємствах усіх форм власності. Якщо не вийде по-іншому, треба вирішувати цю проблему спільно з ГПУ та МВС. Особливо це стосується керівників економічно активних підприємств”, - наголосив міністр.

 Ефективнішої роботи створених при ОДА комісій із питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат вимагає і Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. На розширеному засіданні Уряду в середу він нагадав, що три місяці тому дав доручення щодо обов'язкового створення в ОДА таких комісій,  однак їхня робота "викликає питання".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-