До Саакашвілі їде американський радник з комп'ютерних питань

До Саакашвілі їде американський радник з комп'ютерних питань

Укрінформ
Президент Благодійної організації "Razom for Ukraine" Любов Шипович в середині серпня переїжджає з Нью-Йорка до Одеси, щоб приєднатись до команди губернатора Одещини Міхеїла Саакашвілі.

Про це йдеться на сторінці "Razom for Ukraine" у Фейсбуці.

"В середині серпня Люба переїжджає з Нью-Йорка до Одеси, щоб приєднатись до команди #Mikheil Saakashvili у якостi Технічного директора (CTO). Віримо в успішність реформ і перетворення Одеського регіону на новітню "Кремнієву долину", - йдеться у повідомленні.

В інтерв'ю "Голосу Америки" Шипович розповіла, що працюватиме на громадських засадах. "Я не буду офіційно працівником ОДА. Буду технічним директором в команді Міхеїла Саакашвілі на громадських засадах, не отримуватиму зарплати. Планую жити на ті заощадження, які в мене є".

За її словами, пріоритетними напрямками в її діяльності стануть IT-освіта, автоматизація державних процесів і розвиток IT-кластерів. Вона також зазначила, що вважає Одесу моделлю майбутньої України.

Як зазначає на своїй сторінці у Фейсбук радник Саакашвілі Саша Боровик, учасниця Помаранчевої революції Люба Шипович у 2007 році закінчила Києво-Могилянську Академію, отримавши диплом магістра "комп'ютерних наук", з 2008-го проживає в Нью-Йорку, пройшла шлях від інженера-програміста до технічного директора компанії. Є співзасновником та президентом української організації в США Razom for Ukraine та координатором моніторингового проекту "ОКО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-