Лідери України й Австралії домовилися координувати роботу щодо трибуналу МН17

Лідери України й Австралії домовилися координувати роботу щодо трибуналу МН17

Укрінформ
Україна й Австралія тісно координуватимуть зусилля щодо реалізації спільної з Бельгією, Малайзією та Нідерландами ініціативи щодо створення міжнародного кримінального трибуналу для притягнення до відповідальності винних у трагедії літака «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17, сбитого над Донбасом.

Такої домовленості досягнуто у телефонній розмові Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Австралії Тоні Еббота, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Співрозмовники домовилися тісно координувати цю важливу ініціативу на рівні, зокрема, глав зовнішньополітичних відомств», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, лідери України й Австралії також наголосили, що, вирішуючи питання утворення міжнародного кримінального трибуналу, міжнародна спільнота має продемонструвати готовність надавати адекватну відповідь загрозам безпеки цивільній авіації та міжнародному миру і стабільності загалом.

Порошенко висловив співчуття австралійському народові у зв'язку з річницею збиття літака рейсу MH17. Президент зазначив, що українці поділяють біль і скорботу кожного, хто втратив близьких і рідних унаслідок цього жахливого злочину.

У свою чергу, Ебботт подякував Порошенку за сильний виступ з нагоди трагедії.

Водночас, у ході розмови співрозмовники обмінялися думками щодо деескалації ситуації на Донбасі й обговорили питання подальшої допомоги Україні з боку Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-