Польські експерти ознайомилися з підготовкою українських прикордонників

Укрінформ
У рамках спільного з Урядом США проекту міжнародної технічної допомоги «Стале реформування Державної прикордонної служби України», відбувся візит експертів Прикордонної варти Республіки Польща до Навчального центру Державної прикордонної служби України.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби, основна увага була зосереджена на підготовці мобільних підрозділів.

Перший заступник начальника центру полковник Олександр Гаркуша розповів, що для якісної підготовки персоналу мобільних підрозділів в Навчальному центрі є обладнані класи, спортивний зал, стадіон, інтерактивний тир, стрільбище тощо. Центр повністю забезпечений навчально-матеріальною базою, від засобів і речей для тренувань та захисту, до спеціальних костюмів, навчальних пістолетів «Глок» та інших засобів. Створені комфортні умови для проживання.

Крім того, проводиться робота з реконструкції, розширення меж та облаштування військового стрільбища, комплексної смуги перешкод, спеціальної смуги розвідника та десантника.

Велику роль у розвитку Навчального центру відіграла співпраця з Прикордонною вартою Республіки Польща та безпосередньо з Головним центром підготовки Прикордонної варти Республіки Польща у місті Кошалін, зазначає прес-служба.

Особливе місце у співпраці зайняли практичні семінари для інструкторів спеціальної підготовки мобільних підрозділів, які проводили особисто фахівці керівного складу Головної комендатури Прикордонної варти Республіки Польща.

В подальшому плануються спільні семінари по підготовці мобільних підрозділів із залученням викладачів Навчального центру та експертів прикордонної служби Республіки Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-