Військові отримають нові сухпайки з борщем та джемами

Військові отримають нові сухпайки з борщем та джемами

Укрінформ
У Міністерстві оборони України за сприяння Волонтерського десанту розроблено нові сухі пайки, які мають п'ять меню, що не повторюються, включаючи першу страву, а також безполуменевий підігрівач українського виробництва.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук радник Президента України Юрій Бірюков.

"За ці місяці було шість спроб створити раціон, і кожного разу дослідницькі лабораторії давали тонни рекомендацій. Перевірялися не лише жири-білки-вуглеводи, а ще й, страшно сказати, мінерали і мікроелементи. Попутно йшла робота зі створення безполуменевого підігрівача українського виробництва, адже імпортні вмить піднімали фінальну вартість набору на недосяжну межу", - написав він.

За словами Бірюкова, зараз у сухих пайках йдуть гречка, перловка, рис лише з яловичиною, "з неїстівними крекерами і "величезним" пакетом цукру (30 грам в одній порції)".

У нових же сухпайках у меню будуть перловка зі свининою, перловка з яловичиною, квасоля з яловичиною, гречка з куркою, гречка зі свининою, пшонка з яловичиною, рис зі свининою, рис з куркою, овочеве рагу з куркою, ячка зі свининою, тушкована капуста з яловичиною, голубці зі свининою. Крім того, в меню будуть перші страви - суп рисовий з овочами, борщ, суп гороховий, суп гречаний з овочами, суп грибний. "Про вишеньку на тортик, про сиропи в одноразових стіках, про джеми (полуниця, суниця, смородина червона, смородина чорна) розповідати?" - додав Бірюков.

Бірюков повідомив, що закупівля цих сухпайків може початися у середині вересня: "Поточна закупівля робиться невеликою - щоб потім плавно замінити раціон".

Окремо прокоментувала розробку нових сухих пайків і волонтер при МОУ Діана Петреня, відзначивши, що "це гарантовано п'ять різних меню, що не повторюються, де кожна страва буде окремо упакована. Це перший у світі сухпай, де буде перша страва".

Водночас, вона вказала на те, що ці нові сухпайки ще мають пройти ряд "зовнішніх узгоджень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-