Яресько «теоретичо» допускає дефолт, бо «морозити борги» можна

Яресько «теоретичо» допускає дефолт, бо «морозити борги» можна

Укрінформ
Міністр фінансів України Наталія Яресько каже, що Україна теоретично може скористатися правом оголосити мораторій на виплату частини боргу.

Міністр фінансів Наталія Яресько каже, що Україна теоретично може скористатися правом оголосити мораторій на виплату частини боргу.

Про це міністр сказала журналістам, відповідаючи на запитання, чи може Україна оголосити дефолт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Теоретично можливо. Ви знаєте, що закон був прийнятий Верховною Радою на прохання  уряду", - сказала міністр, відповідаючи на запитання, чи може Україна оголосити дефолт.

Нагадаємо, агентство Bloomberg із посиланням на висновок інвестиційної компанії Goldman Sachs повідомило, що Україна не зможе здійснити наступний платіж за кредитом 24 липня і буде змушена оголосити дефолт. За даними видання, кредитори після трьох місяців переговорів не погоджуються на умови України щодо реструктуризації боргу.

Нещодавно Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє заморожувати деякі українські зовнішні борги. До них входять, у тому числі, зобов’язання за російськими облігаціями на 3 мільярди доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-