СБУ просить українців допомогти в пошуку винних у розстрілі Майдану. Відео

СБУ просить українців допомогти в пошуку винних у розстрілі Майдану. Відео

Укрінформ
Служба безпеки України поширила відеоролик із закликом допомогти з пошуком осіб, винних у загибелі Небесної сотні під час Революції Гідності.

Про це Укрінформу повідомили в СБУ.

Як наголошується у відеозверненні, "Служба безпеки України розшукує підозрюваних у причетності до вбивства захисників Майдану. Можливо, їм здається, що все давно минуло і ми забули, але наші Герої живуть в наших серцях, а злочинці мають бути покарані. Лише на принципі невідворотності покарання ми з можемо збудувати нову Україну".

СБУ закликає громадян не бути байдужими: "важлива будь-яка інформація стосовно місцезнаходження колишніх службовців "Беркуту", підозрюваних у причетності до вбивства захиників Майдану. Лише разом ми здолаємо беззаконня. Це питання гідності всього українського народу та кожного окремпо".

Спецслужба також виклала перелік підозрюваних у розстрілі на Майдані. Серед них: Дмитро Садовник, Віктор Мельник, Євген Проноза, Володимир Трепачов, Олег Кишкань, Євген Тарануха, Сергій Шпильовий, Іван Макарець, Олег Шабаш, Юрій Кравець, Роман Панченко, Василь Рябошапка, Ігор Владика, Назар Зарицький, Богдан Шафаренко, Руслан Горбик, Ігор Чумак, Олексій Цвігун, Петро Псарьов.

"Будь-ласка, уважно подивіться на ці обличчя. Якщо ви когось із них впізнаєте - негайно телефонуйте за номером: (044) 256-90-07.

Важлива будь-яка інформація", - йдеться у відеоролику.

Відеозвернення можна подивитися на сайті Укрінформу:

За даними Генпрокуратури, усього під час Революції Гідності, що тривала з листопада 2013 року по лютий 2014 року, постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули. Згодом цих людей, які віддали життя за свободу, назвали Небесною сотнею.

У вересні 2014 року колишній командир роти «Беркута» Дмитро Садовник, якого підозрюють у розстрілі 39 майданівців, утік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-