У Керрі прокоментували ситуацію з

У Керрі прокоментували ситуацію з "Азовом"

Укрінформ
Адміністрація США націлена на якомога ефективнішу співпрацю з українською стороною у проведенні військових тренувань, втім щодо залучення до цього процесу батальйону (нині полку) "Азов", то цього в планах Вашингтона не було визначено і раніше.

Так прокоментував останні поправки Палати представників США щодо обмеження підтримки "Азову" з боку Штатів офіційний представник Держдепартаменту США Джефф Ратке, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"У мене немає позиції щодо закону (до якого були внесені поправки – Ред.), але що стосується конкретних занепокоєнь, ми заохочуємо зусилля України щодо включення добровольчих батальйонів до складу Міністерства оборони та МВС, а щодо батальйону "Азов", він не залучений до навчань, і ми не мали планів проводити з ними тренування", - уточнив Ратке.

Він також додав, що в Вашингтоні "із нетерпінням чекають роботи з Україною щодо визначення найкращих кандидатів, для яких США забезпечуватимуть військові тренування".

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня нижня палата Конгресу США під час перегляду законопроекту H.R.2685 щодо фінансування витрат Пентагону на 2016 рік прийняла поправки, які забороняють виділення коштів на підготовку бійців українського полку "Азов" (у тексті документа - "батальйон Азов") силами американських інструкторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-