У МВФ пояснили, що прискорить наступний транш для України

У МВФ пояснили, що прискорить наступний транш для України

Укрінформ
Український уряд і Міжнародний валютний фонд досягли розуміння по багатьох аспектах продовження програми кредитування України, втім на сьогодні залишається ще багато питань, які потребують рішення для просування вперед.

Таку оцінку висловив під час брифінгу в четвер у Вашингтоні директор департаменту комунікацій МВФ Джері Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Директор-розпорядник вчора зустрілася з Прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком і міністром фінансів Наталією Яресько. Вони обговорили останні зміни в економіці України та виконання програми (кредитування України з боку МВФ – ред.)", - зауважив Райс.

За його словами, "по багатьох питаннях було досягнуто розуміння, і дискусії тривають для того, щоб завершити угоду на робочому рівні (підсумковий документ роботи оціночної місії МВФ в Україні – ред.)", яка потім має бути затверджена керівництвом Фонду.

"Що стосується питань дискусії, я не буду нічого конкретизувати, оскільки це є предметом переговорів, - наголосив представник МВФ. - Можливо, просто скажу, що багато питань має бути вирішено перед тим, як ми підемо далі".

Водночас Райс не підтвердив інформації, що оціночна місія Фонду має повернутися в Україну цього місяця для того, аби допрацювати звіт щодо наступного траншу від МВФ. Він також зазначив, що у Фонді немає конкретних часових рамок прийняття рішень.

"Все залежатиме від того, як швидко ми можемо діяти щодо вирішення цих питань. Але, як ви знаєте, МВФ може діяти дуже швидко в подібних питаннях", - зазначив офіційний представник МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-