Російська агресія не має юридичних виправдань – посол України в ООН

Російська агресія не має юридичних виправдань – посол України в ООН

Укрінформ
Українська сторона у ситуаціях із анексією Криму, а також озброєного протистояння атакам бойовиків на сході країни має всі юридичні підстави, закріплені своєю Конституцією, а також Статутом ООН. Росія ж діє незаконно, підживлюючи тероризм в Україні.

Про це заявив у п'ятницю під час засідання Радбезу ООН постійний представник України при ООН посол Юрій Сергєєв, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

"Сьогодні, як і раніше, ми уважно вислухали лекцію російської делегації про те, що Україна робить не так. Спочатку хотів би нагадати російській владі про те, що Україна має повне право захищати свою територіальну цілісність і суверенітет, які оспорює Росія у зв'язку з окупацією Криму та у зв'язку з агресією в наших східних регіонах", - заявив Сергєєв після промови постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна, в якій він вкотре звинуватив Київ у проведенні "каральних операцій".

Право України на самооборону передбачено Конституцією країни, а також Статутом ООН - а саме статтею 51-ю, включаючи пропозиції інших країн про надання допомоги про самооборону, продовжив Сергєєв.

"Які юридичні джерела має у своєму розпорядженні Росія, щоб направити озброєння, війська, найманців на нашу територію - жодні. Ви не знайдете жодного виправдання цьому у Статуті ООН", - заявив постійний представник України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-