В ООН озвучили дані про жертв під Мар’їнкою

В ООН озвучили дані про жертв під Мар’їнкою

Укрінформ
За даними ООН, у результаті останнього загострення ситуації біля Мар'їнки загинули 28 людей, дев'ятеро з них - цивільні. Загалом у конфлікті на сході України загинули 6400 осіб.

Про це заявив у п'ятницю під час засідання Ради безпеки ООН заступник генсека ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За останніми даними, після початку конфлікту загинули 6400 осіб. Після підписання Мінських угод загинули 400 осіб. Дуже шкода, але в середу, за даними Управління з прав людини, 28 осіб, з них 9 цивільних осіб, загинули в результаті зіткнення під Мар'їнкою" , - заявив Фелтман.

Він зазначив, що ці втрати є істотно більшими, ніж за попередні тижні, "особливо виходячи з того, що мав місце серйозний обстріл території навколо Донецька".

Представник ООН зазначив, що ситуацію можна охарактеризувати "як посилення конфлікту або просто як локальне загострення, але ні той, ні інший варіант не прийнятні".

Фелтман підкреслив, що припинення вогню має зберігатися, і захист цивільних осіб є пріоритетом.

"ООН як ніколи підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України. Народ України, як мінімум, заслуговує цього", - підсумував заступник генерального секретаря ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-