Муженко переконав ЄС у наявності російських військ в Україні

Муженко переконав ЄС у наявності російських військ в Україні

Укрінформ
Начальники генеральних штабів країн-членів Євросоюзу переконалися у факті присутності кадрових військовослужбовців Збройних сил Росії на території України.

Про це розповів начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Віктор Муженко на засіданні Військового комітету ЄС у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я порушував це питання (про затримання напередодні двох кадрових російських військових, які вели бойові дії в України. - Ред.). Але воно обговоренню не підлягало. Воно було сприйнято як факт наявності російських військовослужбовців на окупованих територіях в Україні», -  сказав начальник Генштабу ЗСУ.

Він наголосив, що оприлюдненої напередодні інформації у Києві та сьогоднішніх коментарів у ході виступу на засіданні Військового комітету ЄС виявилося достатньо, щоб європейські військові керівники переконалися у наявності російських військ в Україні.

Читайте також: Київ відправив Лаврову ноту - за російський спецназ

Серед інших питань Військовий комітет обговорив ситуацію в Україні в умовах проведення антитерористичної операції.

«Ми подякували країнам Євросоюзу за підтримку у надії на те, що наша співпраця триватиме. Я думаю, що слова, сказані на підтримку України, і готовність до такої підтримки – вона буде реалізована, у тому числі й шляхом отримання матеріальних засобів», - наголосив начальник Генштабу ЗС України.

Він уточнив, що йдеться насамперед про військово-технічне співробітництво, у тому числі поставки нелетальної зброї.

«Також як варіант розглядається формат участі у міжнародних військових навчанням, підготовка наших військовослужбовців представниками армій країн Євросоюзу», - заявив Муженко.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-