Приватизація держактивів України відбудеться без росіян - Абромавичус

Приватизація держактивів України відбудеться без росіян - Абромавичус

Укрінформ
Український уряд найближчим часом планує масштабний продаж нестратегічних державних активів, однак російські інвестори не будуть допущені до цих торгів.

Про це розповів у коментарі Укрінформу міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус.

"Якщо ми почнемо широкомасштабну приватизацію, то, звичайно, потрібно зробити нормальне роуд-шоу, тобто показати те, що ми маємо, і запросити західних інвесторів. Російським інвесторам ми не дозволимо купувати активи, тому географію потрібно розширювати", - сказав глава Мінекономіки.

При цьому міністр уточнив, що обмеження участі росіян будуть прописані в законі.

"Країна-агресор не матиме можливості брати участь в торгах державними активами нашої країни - не на первинній продажі, не на вторинною. Це нормальна практика", - сказав Абромавічус.

Читайте також: Великі інвестори вже потягнулися до приватизації - Абромавічус

Як зазначив міністр, робота з російськими інвесторами показала, що нерідко за приватними інтересами в РФ ховається певна державна політика.

"Ми також знаємо, наскільки великим є тиск держструктур РФ на приватний бізнес, їх вплив на поведінку компаній на закордонних ринках. Тому така реакція (з боку України - ред.) буде адекватною", - підкреслив урядовець.

Відповідаючи на питання про перелік державних підприємств і активів, які будуть виставлені на продаж, міністр сказав, що цей список вже пройшов етап розгляду в урядовому комітеті, але ще не оприлюднений.

"Всі знають, які активи є у власності у держави. Ми вже сказали, що продажу не підлягають підприємства стратегічного значення, якими є ядерна енергетика, ліс на даний момент, залізниця. Багато інших речей, які не перебувають на тимчасово окупованих територіях, повинні бути поступово виставлені на продаж, виходячи з того, що держава в такій ситуації є неефективних власником таких активів", - прокоментував Абромавичус.

Читайте також: Держпідприємства скоро виставлять на продаж - Абромавічус

Разом з тим, міністр підтвердив, що в число підприємств, які планується виставити на продаж, включено, серед інших, ДП "Укрспирт", ПАТ "Центренерго", Одеський припортовий завод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-