У Києві стартував

У Києві стартував "Забіг Миру", що охопить 14 країн

Укрінформ
У столиці стартував "Забіг Миру", учасники якого побувають у 14 європейських країнах, аби підтвердити наміри України захистити мир у безпеку у світі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, акцію розпочали близько півсотні маленьких киян віком від 2 до 10 років.

Вони пробігли 500 метрів по Хрещатику, а на фінішу отримали солодкі подарунки та призи від Національного олімпійського комітету.

Після маленьких учасників до забігу приєдналися майже дві сотні киян а також політичних і громадських діячів, серед яких міністр молоді і спорту Ігор Жданов, голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, народний депутат Микола Томенко та олімпійські чемпіони.

Крім того, на акції присутні представники Національного реєстру рекордів України. За словами його експерта Валентина Щербачова, 12 учасників з України візьмуть участь у забігу через європейські країни.

Якщо вдасться провести акцію в запланованому вигляді, вона претендуватиме на рекорд Гіннеса: "14 країн вони мають пробігти. Це унікальний безперервний біг – 10 кілометрів один біжить, 10 – інший. GPS усе фіксує. Якщо це все витримається, буде абсолютний рекорд, якому ще немає аналогів".

У свою чергу нардеп Томенко підкреслив, що мета "Забігу миру" - не тільки потрапити у книгу рекордів, а показати всьому світові, що Україна прагне миру.

"Це великий проект і його ідея – не тільки в Книгу рекордів Гіннеса потрапити, а й презентувати Україну в європейських столицях… Я підтримав (проект – ред.), бо задля перемоги треба, щоб у перемогу робила внесок кожна людина", - сказав він.

Читайте також: "Забіг Миру" стартує з Майдану Незалежності

За даними організаторів, учасники марафону пробіжать близько 18 000 кілометрів, а його старт символічно розпочався 21 березня, отже саме цього дня рік тому було підписано політичну частину Угоди про асоціацію України з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-