Україна розраховує на російський газ по 250 доларів – Демчишин

Україна розраховує на російський газ по 250 доларів – Демчишин

Укрінформ
Україна у ІІ кварталі розраховує на ціну за російський газ у 250 доларів за тисячу кубометрів.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин за результатами тристоронніх переговорів про умови постачання російського газу у літній період, які завершилися у п’ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Стосовно ціноутворення, розмір знижки не був обговорений, але принципово російська сторона підтвердила, що вони готові йти на дуже подібну схему, яка застосовувалася протягом зимового періоду. Ми, з української сторони, очікуємо на наступний квартал ціну у районі 250 доларів за тисячу кубічних метрів. Це наші очікування», - сказав міністр.

Він додав, що на цьому етапі сторони обговорили лише принципи, за якими формуватимуться умови постачання газу після завершення з 1 квітня дії «зимового» пакету.

Демчишин підкреслив, що українська сторона виступає за погодження принципу формування ціни на період до кінця І кварталу 2016 року, що є також важливим для російських та європейських партнерів.

Читайте також: Росія допускає «літній» газ для України по $348

За його словами, на даний момент сторони домовилися про створення робочої групи, яка опрацює юридичні деталі упродовж наступних двох тижнів.

«Десь 13-14 квітня відбудеться наступна зустріч у Берліні, на якій буде погоджений цей документ», - сказав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-