В Україні оголосили жалобу за загиблими на шахті імені Засядька - Указ Президента

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко оголосив 5 березня днем жалоби у зв'язку із трагічною загибеллю шахтарів внаслідок аварії, що сталася 4 березня на донецькій шахті імені Засядька.

Згідно з Указом, у день жалоби на всій території України о 12-й годині пам'ять загиблих буде вшановано хвилиною мовчання. По всій країні буде приспущено Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. В цей день скасовуються розважально-концертні заходи, спортивні змагання, мають бути внесені відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Читайте також: Кількість загиблих на шахті Засядька зросла до 17

Як повідомляв Укрінформу, аварія на шахті імені Засядька в Київському районі Донецька сталася сьогодні вранці. У шахті ймовірно стався вибух метану. Наразі відомо про загибель 17 осіб.

Шахта перебуває на тимчасово окупованій території Донбасу. Сепаратисти інформацією про аварію діляться вкрай неохоче. Підходи до шахти охороняють бойовики з автоматами. Озброєні люди перебувають біля входу до адміністрації підприємства і на прилеглій до шахти території.

Генеральна прокуратура України відкрила провадження за фактом вибуху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-