Нємцов збирався оприлюднити докази присутності ЗС РФ на Донбасі - Порошенко

Нємцов збирався оприлюднити докази присутності ЗС РФ на Донбасі - Порошенко

Укрінформ
Борис Нємцов обіцяв оприлюднити докази участі російських збройних сил у конфлікті на Донбасі.

Про це під час перебування у Вінниці у суботу повідомив Президент Петро Порошенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Декілька тижнів тому я мав з ним розмову, як будувати стосунки між Україною і Росією. Таким чином, як ми хотіли б їх бачити. Борис задекларував, що має оприлюднити переконливі докази участі російських Збройних сил в Україні. Хтось дуже цього боявся. Борис не боявся, кати боялися. Вони його вбили», - сказав Президент.

За його словами, Нємцов був великим другом України і великим патріотом Росії. Людиною, яка як міст пов'язувала наші держави, вибудовувала ті стосунки між Україною і Росією, які хотіли б бачити українці.

Порошенко зазначив, що Нємцов є символом росіянина, який щиро і з повагою ставився до України, людиною, яка боролась і віддавала все можливе для того, щоб захистити свободу у своїй державі.

«Першого березня він мав виходити на марш на чолі багатотисячного мітингу, щоб продемонструвати, що є інша Росія, яка любить Україну, поважає права людини, для якої свобода - не пустий звук. І заради свободи і демократії він був готовий віддати своє життя», - наголосив Президент.

Як повідомлялося, у російській столиці у ніч з п'ятниці на суботу був убитий відомий політик Борис Нємцов.

Невідомий застрелив Нємцова в центрі Москви на Василівському узвозі чотирма пострілами з пістолета.

Від отриманих поранень опозиціонер, один з творців і лідерів руху «Солідарність» і співголова політичної партії «РПР-ПАРНАС» помер на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-