Президент ПАРЄ відреагувала на події в Дебальцевому

Президент ПАРЄ відреагувала на події в Дебальцевому

Укрінформ
Президент ПАРЄ Анн Брассер назвала ситуацію на Донбасі кричущим порушенням режиму припинення вогню та побачила «чіткий намір бойовиків поширити свій контроль на регіон».

Її заяву поширила прес-служба ПАРЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Мені шкода, що попри досягнуту в Мінську угоду і резолюцію Ради Безпеки ООН, насильство в східній Україні не припинилося. Особливо інтенсивні бойові дії спостерігалися в Дебальцевому, де підтримувані Росією сепаратистські сили мають чіткий намір розширити свій контроль на регіон. Це кричуще порушення угоди про припинення вогню», - наголосила Анн Брассер.

Водночас, за її словами, не може бути військового рішення для врегулювання конфлікту. «Я закликаю дотримуватися припинення вогню як єдиного шансу для давно очікуваного миру», - йдеться у заяві.

Читайте також: На Дебальцевому Путін не зупиниться - європарламентарій

Президент ПАРЄ підтримала заклики Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні і доповідача Асамблеї Крістіни Зеленкової про необхідність організації безпечних коридорів для всіх, бажаючих безпечно залишити зону Дебальцевого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-