Маккейн жорстко розкритикував нову Мінську угоду

Укрінформ
Голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн вважає, що нові домовленості, досягнуті в Мінську, сприяють замороженню конфлікту в Україні та змушують світ знову повірити брехливому Путіну.

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на офіційному сайті сенатора, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Угода, досягнута в Мінську, заморожує конфлікт в момент переваги сепаратистів, зміцнює завоювання російської агресії та залишає кордон України з Росією під твердим контролем Москви в очікуванні всеосяжного політичного врегулювання, зміст якого невідомий, а техніко-економічне обрунтування незрозуміле", - наголошує законодавець.

Читайте також: Кемерон про нові мінські угоди: Головне - розвиток подій, а не шматок паперу

Володимир Путін повинен бути дуже задоволений цією угодою, пише Маккейн. "Змінюючи військові аргументи на землі, він зумів нав'язати дискусію про розмежувальні лінії на території України, а не про лінію, яка дійсно має значення - український кордон, який він порушив", - підкреслив голова сенатського комітету.

За словами Маккейна, попередні Мінські домовленості теж вимагали відвести важкі озброєння, втім Росія цього не виконувала. "Немає жодних підстав вважати, що результат відрізнятиметься й зараз. Згідно з останнім документом, проросійські сепаратисти атакували і захопили аеропорт Донецька. Я боюся, що після цієї угоди вони будуть атакувати і захоплять порт Маріуполя", - наголосив сенатор.

Читайте також: Меркель про саміт в Мінську: Жодних ілюзій немає

За його словами, угоди можуть бути успішними лише тоді, коли всі сторони дійсно хочуть миру. "Але абсолютно ясно, що Володимир Путін прагне конфлікту", - підкреслив Маккейн.

Він зауважив, що продовжує сподіватися на політичне рішення, яке поверне Україні її суверенну територію та право визначати власне політичне й економічне майбутнє. Натомість таке рішення "ніколи не буде досягнуто за рахунок поступок імперським амбіціям Володимира Путіна".

Маккейн підкреслив, що в той час, як Путін вночі вів переговори про мирний договір, 50 танків, 40 ракетних комплексів та 40 бронемашин перетнули український кордон з боку Росії.

Читайте також: П'ять сценаріїв для України від французьких експертів

"Дехто (в адміністрації США - ред.) використовуватиме цю угоду як привід для затримки поставок в Україну оборонної летальної допомоги. Але поки Володимир Путін під час переговорів відправляє танки, в цьому залишається необхідність", - наголосив американський сенатор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-