СБУ оголосила нев'їзною ще одну російську кінозірку

Укрінформ
Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію України російському акторові Олександру Михайлову. Таке рішення прийнято у відповідь на звернення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Про це повідомив голова Нацради Юрій Артеменко на брифінгу в четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«Цього тижня ми отримали повідомлення, що за дорученням керівництва СБУ опрацьовано наше звернення щодо виступу перед бойовиками в окупованому Луганську російського актора Олександра Михайлова, який відкрито підтримував сепаратистів та їхні дії на окупованій території та неодноразово висловлював підтримку російським воякам самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", що становить загрозу державній безпеці України. Відповідно до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» СБУ було прийнято рішення заборонити в'їзд на територію України громадянину РФ Михайлову терміном на 5 років», - сказав Артеменко.

Він додав, що Нацрада готує подання до СБУ "щодо розгляду питання про заборону в'їзду до країни тих осіб, які своїми діями розпалюють ворожнечу і несуть загрозу інформаційній безпеці нашої держави".

Нагадаємо, наприкінці 2014 року в окупованому бойовиками Луганську відбувся творчий вечір російського актора Олександра Михайлова, відомого за фільмами "Любов і голуби", "Мужики!..", "Змієлов", "Самотнім надається гуртожиток" та ін.

У жовтні 2014-го уряд затвердив список з 14 російських діячів культури, яким заборонили в'їзд в Україну через їхні "антиукраїнські позиції". У заяві згадувалися співак Йосиф Кобзон, актори Іван Охлобистін і сатирик Михайло Задорнов.

Держкіно заборонило до показу на території України стрічки та серіали за участю Охлобистіна та Михайла Пореченкова, який у жовтні разом з бойовиками в аеропорту Донецька зробив кілька пострілів з великокаліберного кулемета у бік українських силовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-