Журналіст Коцаба працював на замовлення "НТВ"

Укрінформ
Івано-Франківський журналіст Руслан Коцаба, якого підозрюють у державній зраді, працював на замовлення російського телеканалу «НТВ».

Про це йдеться в ухвалі Івано-Франківського міського суду від 8 лютого, яке є у розпорядженні кореспондента Укрінформу.

«В період з 23 до 25 січня Коцаба, за обіцяну винагороду, отримав завдання від кореспондента російського телеканалу "НТВ" про збір та підготовку репортажів щодо протестних акцій з приводу мобілізації на території Івано-Франківської області, зокрема у селі Черемхів, Коломийського району», - йдеться в ухвалі суду.

Зазначається, що 1 лютого Руслан Коцаба у селах Коршів та Черемхів намагався у присутності представника  телеканалу держави-агресора отримати у місцевих жителів інтерв’ю провокаційного характеру, пов’язаного з мобілізаційною кампанією в Україні.

Читайте також: Підозрюваного у держзраді журналіста взяли під варту на два місяці

Відеозвернення  Руслана Коцаби до Президента України «Я проти мобілізації» використовували в інформаційних програмах Росії "Время покажет" , "Первого каналу" і "Россия 1".

У документі також наголошується, що Руслан Коцаба мав намір найближчим часом виїхати на невизначений термін на територію так званих "ЛНР" та "ДНР", аби продовжити свою діяльність.

Нагадаємо, 8 лютого Івано-Франківський міський суд на 60 днів залишив під вартою журналіста  Руслана Коцабу, якого СБУ звинувачує  у шпигунстві та державній зраді. Журналіста затримали у його квартирі після майже шестигодинного обшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-