П'ятнадцять сенаторів просять Обаму негайно дати Україні зброю

Укрінформ
П'ятнадцять американських сенаторів, які представляють обидві партії Конгресу, написали відкритого листа президенту Обамі із закликом негайно надати Україні летальну зброю оборонного характеру.

Текст листа розміщений на веб-сайті одного з ініціаторів – сенатора Роба Портмана, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У співпраці з нашими союзниками по НАТО, Сполучені Штати мають реалізувати повноцінну стратегію підтримки України й стримування російської агресії та допомогти зберегти стабільність в регіоні. На жаль, самі по собі санкції навряд чи стримають Путіна. Отже, Україна потребує негайного вливання ефективного оборонного військового обладнання та фінансової допомоги для протистояння неприхованій агресії Путіна", - наголошується в документі.

Сенатори підкреслили, що Україні критично потрібні протитанкова зброя, контрбатарейні радари, броньовані джипи, а також збільшення інтенсивності навчань, щоб мати повноцінну змогу захищати свою територію і своїх громадян.

Читайте також: Пентагон розглядає варіанти поставок летальної зброї Україні - Кірбі

"Двопартійний Акт на підтримку свободи України, який був прийнятий Конгресом у грудні, уповноважує на введення жорстких санкцій та надання військової техніки. Ми закликаємо Вас прийняти такі заходи без зволікання", - наголосили законодавці в листі президенту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-