Порошенко у Давосі домовився про $1,5 мільярда - Чалий

Порошенко у Давосі домовився про $1,5 мільярда - Чалий

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час форуму в Давосі домовився про залучення в Україну близько 1,5 мільярда доларів інвестицій.

Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента з питань міжнародних відносин Валерій Чалий на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На зустрічах було підтверджено бажання кількох компаній світового рівня, які працюють з Україною, у найближчий період інвестувати до 1,5 мільярда доларів в Україну. Навіть у цих складних умовах – фінансових і війни. Це реальні кошти, які підуть у сферу ІТ-технологій, аграрний бізнес. Це вже питання найближчого періоду... Я вам розкажу деякі приклади, але було набагато більше домовленостей. Просто це комерційний сектор і є ще процедури, які треба пройти. Основне, що є компанії, світового рівня, які готові зараз інвестувати в Україну», - сказав він.

Зокрема, Чалий розповів, що міжнародна компанія Cargill заявила про бажання розширити свою роботу в Україні. «Там є проблемні питання, які має вирішити уряд – це повернення ПДВ, загальний інвестиційний клімат, але компанії, які працюють на українському ринку і бачать перспективу, готові розширювати свою присутність», - зауважив він.

Читайте також: «Укрнафта» заборгувала державі 1,6 мільярда

При цьому заступник глави АП поінформував, що у Давосі відбулася також досить неочікувана зустріч з керівництвом компанії «Вымпелком», яка раніше позиціонувалася, як російська.

«Скажу вам відверто - це був один із факторів, чому ми ставилися до цього так обережно, але коли ми зрозуміли, яка пропозиція, які є перспективи взаємодії, що ця компанія зайде з інвестиціями з Європи, то я думаю, що в цих умовах кількасот мільйонів доларів – це те, що треба вітати», - відзначив Чалий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-