Український представник в ООН перелічив частини ЗС Росії, які вдерлися в Україну

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв на засіданні Ради Безпеки ООН у середу звернувся з прямим запитанням до російської делегації про те, що роблять конкретні підрозділи ЗС Росії на території східної України.

Для цього він навіть перейшов у своєму виступі з англійської на російську мову, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що робить у районі населених пунктів Георгіївка і Кумачеве батальйон 76-ї повітряно-штурмової дивізії із Пскова? Що робить у районі населених пунктів Георгіївка і Перемога батальйон окремої повітряно-штурмової бригади з Ульяновська? Що роблять в районі населеного пункту Старобешеве батальйони 76-й окремої моторизованої бригади з Майкопа і 49-ї із Ставрополя?"- звернувся до постійного представника Росії український представник.

Читайте також: США в РБ ООН: Росія створює на Донбасі «заморожений конфлікт»

У цьому контексті він також перерахував армійські підрозділи з Волгограда, Калінінграда, Костроми, Шилова, Юрги, Олейська, Гусиноозерська, Печенги, Супутника, Новоросійська, Тули, Наро-Фомінська та інших, чию присутність російська сторони приховує.

"В цілому - понад 8 тисяч. Вони там всі у відпустках, як ми неодноразово чули з пояснень російської сторони? Їхні сім'ї про це знають?" - запитав у керівника російської делегації посол Сергєєв.

Український представник зазначив, що "в офіційному порядку Росія відкидає інформацію про відрядження на схід України військових, а сім'ї підтверджують це".

Читайте також: Росія в ООН звинуватила Україну в зриві мирних переговорів

Водночас Сергєєв звернув увагу Радбезу ООН, що незаконні збройні угруповання останнім часом розширюють зону атак і обстрілів, отримавши підкріплення і зброю з території РФ, ввезену в так званих "гуманітарних конвоях".

Зазначмо, що російська делегація, яка скористалася правом на додатковий виступ у ході засідання, залишила без відповіді запитання української сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-