Міліціонерам видадуть шоломи з номерами

Міліціонерам видадуть шоломи з номерами

Укрінформ
Кожного працівника столичної міліції, задіяного для охорони громадського порядку, можна буде ідентифікувати по номеру на його шоломі.

Про це повідомив начальник ГУ МВС України в Києві Олександр Терещук.

«Прийнято рішення, що індивідуальні номери міліціонерів будуть розміщені на протиударних шоломах, якими забезпечені усі працівники, що заступають на службу з охорони громадського порядку під час проведення масових заходів», - зазначив Терещук.

Він пояснив, що згідно з наказом міністра внутрішніх справ, шоломи мають інвентарний номер, який містить ряд цифр - умовний код підрозділу (спецміліція чи районне управління), порядковий номер спецзасобу та код регіону (Київ або Київська область) тощо. Таким чином, у разі необхідності завжди можна встановити анкетні дані міліціонера.

Читайте також: Генпрокуратура ніяк не «запідозрить» пособників Януковича – бракує доказів

«Це буде зручно для громадян, які зможуть встановити, хто з правоохоронців скоїв порушення чи застосував силу незаконно. Важливо також,що самі міліціонери навряд чи будуть перевищувати повноваження, розуміючи, що їх особисті дані негайно стануть відомими», - заявив начальник столичної міліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-