Переселенцям можуть компенсувати втрачене на Донбасі житло

Переселенцям можуть компенсувати втрачене на Донбасі житло

Укрінформ
Уряд готує документ, згідно з яким внутрішньо переміщені особи зможуть отримати компенсацію за житло, зруйноване в зоні бойових дій на сході України.

Про це повідомив у розмові із кореспондентом Укрінформу заступник міністра соціальної політики Віктор Іванкевич після завершення круглого столу "Вирішення проблем управління інформаційними системами при реєстрації внутрішньо переміщених осіб", що відбувся у вівторок в агентстві.

«Сьогодні у стінах уряду завершується узгодження документа, який передбачає наступний крок щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Зокрема, йдеться про відшкодування втраченого майна та втраченого житла», - сказав Іванкевич. 

Він запевнив, що позитивного рішення з цього питання залишилося чекати недовго. «Це питання буде предметом розгляду на засіданні уряду, можливо, у січні чи лютому. Принаймні, у першому кварталі наступного року це буде предметом розгляду обов'язково», - підкреслив заступник міністра.

Читайте також: Статус переселенців уже отримали півмільйона українських сімей

Іванкевич також назвав і орієнтовну суму такої допомоги. «У проекті визначено чотири категорії відшкодування, зокрема, за втрачене житло - до 150 тисяч гривень. Все буде залежати від можливостей бюджету і від донорської допомоги міжнародної спільноти», - переконаний він.

Окрім того, заступник міністра наголосив і на такій передумові, як звільнення територій від  терористів. «Чимало залежатиме й від інших обставин. Ті території, де зараз ведуться бойові дії, мають бути підконтрольні українській владі. Зрозуміло, що на непідконтрольну територію ніхто таких виплат давати не буде», - підсумував Іванкевич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-