На шенген у 2015 році українці здаватимуть біометричні дані

На шенген у 2015 році українці здаватимуть біометричні дані

Укрінформ
Процедура збору біометричних даних при оформленні шенгенських віз для українців з кінця січня 2015 року стане обов'язковою.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі департаменту політики і комунікацій Міністерства закордонних справ України.

"Відповідно до вимог Візового кодексу ЄС у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні, орієнтовно наприкінці січня 2015 року, буде запроваджено обов'язкову процедуру збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз", - йдеться у повідомленні.

До бази даних Візової інформаційної системи (ВІС) вноситиметься вся інформація, що міститься в анкеті, яку подають до консульської установи, а також цифрова фотографія та відбитки усіх пальців рук. Зняття відбитків пальців здійснюється з використанням електронного сканера. При цьому діти віком до 12 років звільняються від надання біометричних даних. Також не вимагається повторне надання біометричних даних протягом наступних 59 місяців після внесення відповідної інформації до ВІС.

Читайте також: Кабмін зробить усе, щоб отримати безвізовий режим з ЄС у травні - Порошенко

Процедура збору та зберігання біометричних даних відбуватиметься у повній відповідності з вимогами законодавства у сфері захисту персональних даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-