Народне віче просить Президента звільнити і судити Ярему

Народне віче просить Президента звільнити і судити Ярему

Укрінформ
Народне віче, яке зібралося на Майдані 30 листопада, прийняло звернення до Президента щодо звільнення Генпрокурора Віталія Яреми за «тотальний безкарний розгул бандитизму та корупції в Україні».

Резолюція з відповідною вимогою до Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради України Володимира Гройcмана була прийнята на народному віче на Майдані у присутності близько трьохсот людей, передає кореспондент Укрінформу.

«Президенту України П.Порошенко, Голові Верховної Ради В.Гройсману! Ми, громадяни України, активісти Майдану, представники громадських організацій та ініціатив з усієї України, присутні на народному вічі в місті Києві на Майдані 30 листопада 2014 року, звертаємося до вас з вимогою. За бездіяльність, невідповідність компетенції займаної посади, неморальну етику Генерального прокурора України, яка призвела до тотального безкарного розгулу бандитизму та корупції в Україні... <...>та гальмування проведення люстрації в органах прокуратури і судах України, звільнити із займаної посади Генерального прокурора Віталія Ярему», - зачитав резолюцію координатор Координаційної Ради Майдану Андрій Хома.

За словами присутнього на вічі журналіста і блогера Сергія Іванова, розміри хабарництва в прокуратурі при Яремі зросли до небувалих обсягів.

«Кажуть, навіть при Пшонці (генпрокурор 2010-2014рр. - авт.) такого розміру хабарництва не було, як при Яремі. Я спілкуюсь з працівниками прокуратури, бо я до узурпації донецьким кланом також там працював, і чую від хлопців, які там залишалися, що такого обсягу корупції ані при Потебеньку (генпрокурор 1998 -2002рр. - авт.), якщо згадати зовсім вже демонічні фігури, ані при Піскуні (генпрокурор 2002-2003рр. - авт.), а він також бізнесмен, не було», - зауважив Іванов.

Читайте також: Ярема сказав, що заважає розслідуванню вбивств на Майдані

За його словами, навіть кримінальне провадження щодо колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова було відкрито лише у травні. «Увага, три місяці було у Арбузова, коли він не мав жодного процесуального статуту і міг спокійно вивезти статки, що, я думаю, він і зробив», - зазначає Іванов.

Він вважає, що парламент має заслухати звіт Генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-