США представили в ОБСЄ факти порушення Росією Мінських домовленостей

США представили в ОБСЄ факти порушення Росією Мінських домовленостей

Укрінформ
Глава місії США при ОБСЄ Даніель Байєр представив Постійній раді ОБСЄ у Відні ряд доказів порушення російською стороною її зобов'язань та домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході України.

Про це, як повідомили в Держдепартаменті США, Байєр заявив у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Корінь проблеми в східній Україні залишається незмінним: грубе порушення Росією суверенітету України та ї територіальної цілісності, а також невиконання зобов'язань, які вона дала в Мінську", - наголосив американський представник.

Він навів кілька прикладів таких порушень: "Росія не вивела усі незаконні збройні формування, техніку та бойовиків з України; сепаратисти скористалися узгодженою паузою в протистоянні, розширивши свій територіальний контроль за межами лінії припинення вогню, визначеною в Мінській угоді; атаки сепаратистів значно почастішали, особливо на позиціях навколо донецького аеропорту, Дебальцевого та Маріуполя Донецької області, а також північного заходу від міста Луганськ; Росія продовжує порушувати український повітряний простір своїми вертольотами та безпілотними літальними апаратами; Росія провалила відновлення контролю українським урядом на українській стороні міжнародного кордону та не дозволила розширити Місію спостерігачів на російських пунктах пропуску Гуково та Донецьк".

Читайте також: США звинувачує Кремль у зриві Мінських домовленостей

Представник США також засудив черговий російський конвой з 20-ти автомобілів, який у порушення всіх норм перетнув кордон з Україною 16 листопада. Він, крім того, нагадав про систематичні порушення прав людини в Криму та неможливість роботи місії ОБСЄ на півострові.

Він наголосив, що у Вашингтоні готові поглиблювати санкції проти Росії, якщо вона продовжить ескалацію конфлікту.

"Сполучені Штати продовжують підтримувати Мінські домовленості та закликають до їх повного виконання. Ми закликаємо Росію виконати свої міжнародні зобов'язання та негайно припинити протиправні дії проти України", - підсумував глава Місії США при ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-